fredag 8 oktober 2010

Rekordår.

Gud i skruven! Det ser ut som att bokbloggandet har sett till att jag har läst mer i år än... Nånsin? I alla fall sedan år 2000 när jag började skriva ner alla böcker jag läst. Jag är redan uppe i 33 böcker och jag brukar läsa ungefär 20-25 böcker om året.

Däremot tycker jag inte att jag har läst lika bra böcker i år som jag brukar. Jag brukar alltid välja böcker med stor omsorg, men jag har nog tagit lite snabbare beslut i år av någon anledning. Jag tycker inte att det känns bra. Jag tycker om att ta mig tid att känna efter exakt vad det är för bok jag vill läsa just nu och njuta av att ägna mig åt den.

Ska försöka komma ihåg att inte hetsläsa i fortsättningen. Hellre kvalitet än kvantitet. Som med det mesta annat i livet. 

4 kommentarer:

Dolly (från Två träd i en bokskog) sa...

Jag har också ett rekordår, har hittills i år läst 59 böcker och brukar landa på ungefär 45-55 böcker. Och jo, det är garanterat bloggandet som påverkat den utvecklingen. Bloggandet har också inneburit att jag läser mer varierat, vilket jag enbart tycker är bra.

Emma sa...

Ja, variation är bra. Har du också börjat bokblogga i år?

Emma sa...

Aha, i alla fall en ny blogg ser jag! Ursäkta min seghet. =) Vad fin den är!

Dolly sa...

Emma: nej, jag började blogga för nästa exakt två år sedan (men har flyttat runt lite), och nu har jag nyss flyttat från http://lasandefaret.wordpress.com till http://tvatradienbokskog.wordpress.com Lite rörigt :) Men det är först det senaste året som jag bloggat mer aktivt och regelbundet.

besöksräknare