lördag 20 november 2010

Tillbaka från Japan!

Hej kära bloggvänner!

Nu är jag hemma igen efter en alldeles fantastisk resa till Japan. Allt har varit så underbart, jag är verkligen så glad över att ha fått åka dit och allt har gått så bra. Människorna var otroligt trevliga i Japan, jag har känt mig trygg och omhändertagen hela tiden, även när jag var helt ensam i Tokyo. Ursäkta att jag inte har bloggat något, det var svårt att hinna med. Dagarna var intensiva! Men jag har tagit mycket bilder i gengäld!

Jag tyckte det verkade som att det fanns rätt många bokhandlar i Japan. Jag såg dem lite här och där. I Tokyo finns också ett helt distrikt med massor av bokhandlar, Jinbocho, men jag hann inte besöka det. Men på den stora bokhandelskedjan Book Off sålde de både nya och begagagnade böcker, manga och tidningar. De hade också filmer, spel och skivor. Så här såg det ut på Book Off i Sendai: 

 

Folk stod och läste överallt bland hyllorna. Personalen var sjukt hjälpsam. Jag köpte de här böckerna: En bilderbok med massa ord både på engelska och japanska. Perfekt! 
 
Och en begagnad bok av Dick Bruna, jag älskar hans fina bilder. Den kostade bara 150 yen, typ 10 kr. Så här ser den ut inuti:
Jag kan läsa ut vad som står, men jag förstår nästan ingenting av det. Ett framtidsprojekt! Jag kan i alla fall njuta av de söta bilderna så länge. En katt som rider på en fisk! :)


Jag köpte också den här fina Alice i Underlandet-knappen på en klädaffär i Harajuku som heter Lost and Found:  
Den ska få sitta på min jacka brevid Library Lovers-knappen.

6 kommentarer:

Cathrine sa...

Välkommen tillbaka :) Vad kul att få höra om hur du har haft det :) Och vilken fin knapp-verkligen helt underbar!

Emma sa...

Tack så mycket! Det fanns mycket fint i den där affären. Jag köpte en jättefin väska också. Det fanns över huvud taget mycket roliga kläder i Tokyo, men det mesta var ganska dyrt så jag köpte inget annat. :/

enligt O sa...

Trevligt att ha dig hemma igen! Det låter som om du haft det kanonbra!

Emma sa...

Ja, toppen! Jag är så glad över min resa. Nu är bara frågan när jag kan åka tillbaka... ;)

Lisa H sa...

Välkommen hem! Kul att få se lite bilder :)

Emma sa...

Tack tack! Lägger säkert upp några fler snart. =)

besöksräknare