söndag 8 augusti 2010

Bokfrågornas ABC del 3

1. Hur skulle du definiera chick-lit? Vad är ditt förhållande till genren?
Chick-lit är för mig böcker som handlar om tjejer som är runt 30, bor i en storstad och försöker få ihop sina kärleksliv och andra i-landsproblem. Lättlästa och roliga böcker med hög igenkänningsfaktor. Marian Keyes är ju den ultimata chick-lit-drottningen som jag mer än gärna läser nån bok av ibland. Men som jag har sagt förut bör det inte bli alldeles för ofta för då kräks man snart läppglans och Louis Vuitton-väskor.

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig ceremoni.
Den enda jag kommer att tänka på på rak arm är Stig Dagermans Bröllopsbesvär som ju innehåller ett (flera?) bröllop. Jag minns faktiskt inte handlingen så väl, jag brukar inte göra det när jag läser, men jag minns att jag tyckte mycket om den! Så läs den!

3. Förra veckan delades den spanskspråkiga världens mest prestigefulla litteraturpris Cervantespriset ut. Cervantes skrev om antihjälten Don Quijote. Vem är litteraturens största antihjälte enligt dig?
Jösses vilken svår fråga!
Nej nu kom jag på! Självklart! Litteraturens största antihjälte är givetvis Arthur Dent från Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Så himla tråkig kille!

4. Dela med dig av ett citat som på något sätt anknyter till böcker och författare!
Jag har en tygpåse som jag fick en gång i världens finaste skivaffär (Benno-affären på Kungsholmen. Den är tyvärr nedlagd nu) som har ett citat på sig av Theodor Kallifatides. "Flitigt läsa gör dig klok, därför läs varenda bok." Jag försöker leva efter det.


Jag trodde de här frågorna skulle bli jättesvåra att besvara när jag läste dem, men nej, det gick av sig självt.

1 kommentar:

enligt O sa...

Fint citat! Låter nästan som en gammal läsebok. Gillar också chick-lit, men som du säger får det inte bli för mycket.

besöksräknare