torsdag 17 januari 2013

Läser serier

Jag har läst de två första delarna av Persepolis av Marjane Satrapi och tycker mycket om! Vill läsa resten, men de är inte inne på bibblan just nu... Jätteintressant att få ett inifrånperspektiv på Iran, som jag inte vet särskilt mycket om. Och det är en jättefin barndomsskildring!


Njuter också av The Walking Dead. Jag har sett alla tv-avsnitt och har tänkt att jag inte vill förstöra den upplevelsen med att läsa före i seriealbumen, men sen tänkte jag att jag kunde läsa det jag redan har sett i alla fall. Och så visade det sig att seriealbumen är helt annorlunda! Tv-serien följer dem någorlunda, men karaktärerna är annorlunda, relationerna är annorlunda, intrigerna är annorlunda. Så nu tänker jag att jag nog kan läsa hela serien utan problem. Ska börja på fjärde delen nu.


När jag var på biblioteket igår ramlade jag över det här:


Edward Gorey! Vilken trevlig ny bekantskap! En ABC-bok om barn och hur de har dött känns uppfriskande: A is for Alice who fell down the stairs, B is for Bill assaulted by bears... Hans teckningar är fantastiskt dystra och melankoliska, men samtidigt absurt humoristiska. Och konstiga limerickar! Hurra!

1 kommentar:

Taliah sa...

Hej Emma! Tänkte tipsa dig om min bok 'Saga Swärd - Omskakare och världsresenär' som kom ut i höstas på Vombat förlag. Det är en ungdomsroman med övernaturliga förtecken. Skulle vara kul om du ville läsa och kanske skriva något om den på din blogg? Du kan hitta mig här: http://www.facebook.com/SagaSward
Mvh//Taliah

besöksräknare