onsdag 23 februari 2011

Inför "Enligt Bodil Malmsten"

 Jag var på fina Stadsbiblioteket igår och lånade två böcker av Bodil Malmsten. Jag ska förstås gå på hennes föreställning nästa vecka och kände att jag ville läsa några fler av hennes böcker innan dess. Det blev För att lämna röstmeddelande tryck stjärna och B-ställningar. För att lämna... är redan utläst. Den var riktigt bra! Hon kan verkligen fånga olika personers röster. Ok, hon är ju författare, men jag har nästan bara läst hennes loggböcker och hennes självbiografi Mitt första liv där hon skriver som "sig själv", med sin egen röst. Och bloggen förstås! 

Jag har också läst Den dagen kastanjerna slår ut... som var väldigt välskriven, men som var ganska jobbig läsning för mig då. Så jag har egentligen inte varit så sugen på att läsa något annat än hennes egen röst som är så smart, självständig, inspirerande och rolig. Men nu förstår jag att det kan vara värt det. Hon är en fantastiskt bra författare! Gud vad jag ser fram emot Enligt Bodil Malmsten nästa vecka! Ska lite otippat gå med min pappa som tydligen tycker att hon är intressant. Vet inte om han har läst något av henne dock...

Jag tittade även in på Internationella biblioteket i jakt på en bra plats att sitta och läsa på (Det fanns bara EN mysig fåtölj på hela biblioteket! Den var upptagen.). Där sålde de ut böcker. (Det verkar förresten vara nån trend? Säljer alla bibliotek ut böcker vid den här tiden på året kanske?) Jag köpte två japanska barnböcker som jag förstås inte kan läsa (än), men jag förstår i alla fall titeln på den ena.

Den här förstår jag bara halva titeln på men den har fina bilder.

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Priset på vatten i Finistèrre tycker jag bäst om. Med reservation för att jag ännu inte läst leopardboken.

Apropå japanska barnböcker - jag har två böcker av Shigeo Nishimura som jag köpte i japan. Men han har skrivit en annan barnbok som faktiskt har givits ut i Sverige med namnet "Resan" eller "En resa" tror jag. Jag hittar den ingenstans. Har du stött på den? Den är en bok utan ord, bara bilder och underbar.

Emma sa...

Ska du gå och se föreställningen med Bodil?

Resan har jag inte sett till, men jag lovar att hojta till om jag gör det. De böcker du har är fina! Man kan läsa några andra gamla japanska barnböcker här:

http://www.childrenslibrary.org/icdl/ResultByWorld?area=2&start=780&pgct=12&ilangcode=en&ilang=English&view=cover&sort=title&type=0&country=country7

besöksräknare