onsdag 15 augusti 2012

Period med tecknade serier

Häromdagen läste jag mitt Vingåkerfynd Husfrid av Alison Bechdel. Det är en självbiografisk novell i serieform om hennes uppväxt och mycket om hennes far som kanske eller kanske inte tog livet av sig i samma veva som hon själv kom ut som lesbisk. Den är fantastisk, jag rekommenderar den verkligen! Blåskalebilderna förstärker orden, eller orden förstärker blåskalebilderna, så att mer sägs än vad som syns. Det enda som syns av det där "mer" är när håren reser sig på mina armar. Litteraturreferenserna är många och det är nog en fördel om man har läst The Great Gatsby, Odyssén och Ulysses innan.


På biblioteket hittade jag Nina Heminssons senaste album Mina vackra ögon och när jag var där läste jag två "grafiska novelletter" som var bra.  

Den hemliga kroppen av Sara Hansson 
 samt 


Min ö, mitt opium av Lisa Rydberg.

Har också lånat med mig Vi håller på med en viktig grej som också är av Sara Hansson. Yay!

1 kommentar:

Stina Wahlén sa...

Hej!

Jag jobbar för Kult pr, och ser mig om efter bra bokbloggare som kan tänkas vilja ha recensionsutskick från de förlag som vi jobbar med (Lind & Co, Leopard, Massolit etc). Jag har hittat din blogg, och om du är intresserad av utskick vill jag att du skickar följande information till mig:

Kontaktperson (för- och efternamn)
E-postadress
Telefonnummer (om det finns – inte nödvändigt)
Fysisk adress/Postadress

Med vänlig hälsning
Stina Wahlén
______________________________________________


Stina Wahlén
Kult pr
Kammakargatan 48
SE-111 60 STOCKHOLM
stina.wahlen@kultpr.se
+46 73 054 88 61

besöksräknare