fredag 6 april 2012

Norsk bok!

Plötsligt har jag läst en norsk bok för den nordiska utmaningen i mars!


Jag läste den visserligen i april, men det gör inget. Det är Doppler av Erlend Loe. Den tredje boken av honom som jag läser tror jag, och lätt den bästa! Jag hade egentligen tänkt läsa Stilla dagar i Mixing Part av samma författare som marsbok, men det var den här som fanns inne på bibblan och jag är inte ledsen för det.

Doppler handlar om Andreas Doppler som efter en cykelolycka (och sin fars död) inser vilket intetsägande liv han lever och hur mycket han avskyr andra människor. Han bestämmer sig för att flytta ut i skogen. Han lämnar sin fru och sina två barn och vill bara vara ensam i sitt tält. Han blir vän med en älg och idkar byteshandel och stöld för att klara livhanken. Snart börjar dock omvärlden tränga sig in i hans lilla bubbla och han måste börja förhålla sig till både det ena och det andra. 

Doppler är en väldigt rolig bok. Och smart! Jag tror att de flesta känner som Doppler nån gång ibland, att samhället är ohållbart, att andra människor är ytliga och att man har för många val att göra och för många tankar som surrar i huvudet oavbrutet. Läs den!

2 kommentarer:

Stj sa...

emma, ifall din bevakningsmackapär fortfarande spökar: http://ofbooksandbirds.blogspot.se/2012/04/1111.html

Västmanländskan sa...

Hej!
Jag ställer en fråga till alla som varit med i den nordiska utmaningen hos Dantes bibliotek:

http://vastmanbok.blogspot.se/2012/05/fraga-flytta-den-nordiska-utmaningen.html

besöksräknare