torsdag 3 mars 2011

Ja, det var bra.

I går kväll var jag, min käre far och 598 kulturtanter och såg och hörde uppläsningsföreställningen Enligt Bodil Malmsten på Södra Teatern i Stockholm.

(Fast först åt vi jättegod mat på en fancy restaurang. Åååh, vad god mat kan göra mig lycklig!)

Jag blev alldeles pirrig i hela kroppen när ridån gick upp och jag såg Bodils gestalt i mörkret på senen och jag förstod att det faktiskt var hon, där, i samma rum som jag, en riktigt människa. När hon sen började prata blev hon förstås sitt proffessionella och inrepeterade jag, som man måste vara på scenen, men den där inledande glädjen har stannat kvar hos mig. 

Första akten handlade om svek och Bodil läste fritt ur Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån, För att lämna röstmeddelande tryck stjärna och Nästa som rör mig. Det var så kul att få höra henne själv läsa ur böckerna, höra hur hon betonade, och vad. Jag var glad att jag såg till att läsa För att lämna... och B-ställningar innan föreställningen.

I andra akten läste hon ur loggböckerna, dikterna, novellerna och Mitt första liv. Allt var bra. Hon var snygg och rolig och smart som vanligt. Hon är min idol för alltid! Måste läsa allt jag ännu inte läst.

I pausen såldes jättefina upplagor av böckerna, som jag såklart inte hade råd att köpa fast jag verkligen ville ha dem alla att pussa på hemma. Moäää! Men jag köpte i alla fall en affish till en av mina kala väggar.

Gå och se föreställningen om du har chansen! Den spelas inte bara i Stockholm!

2 kommentarer:

Bianca sa...

Vad kul att gå och se en författare. =)

Emma sa...

Ja det var roligt! Och det var ju lite mer än att hon bara satt och läste ur sina böcker.

besöksräknare