onsdag 30 juni 2010

Listor

Jag har lagt in tre listor på vad jag har läst de senaste åren till höger här på bloggen. 2010 är förstås inte avslutad än, just nu håller jag till exempel på och läser 31 låtar av Nick Hornby, samt 50 böcker som förändrade världen av Andrew Taylor. Två listböcker slår det mig nu!

Jag tycker om listor, de gör så att man får ordning och reda utan att det är jobbigt eller tar lång tid. Att städa gör också så att det blir ordning och reda men det kräver liksom flera olika insatser, man ska plocka bort allt som ligger framme, sortera in saker på sina platser, bestämma vad som ska slängas, sen damma och dammsuga och sen gärna våttorka... Medans att skriva en lista bara kräver att jag sitter på ett och samma ställe, med ett papper och en penna eller en dator och skriver ner lite olika punkter. Det jobbigaste som kan hända är att man inte kan bestämma ordningen på punkterna.

Just nu har jag tre listor på datorns skrivbord: Att läsa, Att göra och Att köpa. Att köpa-listan är längst. Där står bland annat nya glasögon, resa till Japan, ny kamera och gummistövlar.

Att göra-listan är lyckligtvis kortast, där står en skoluppgift jag har kvar från vårterminen och att jag ska skriva ett brev till en kompis.

Att läsa-listan ser ut så här just nu:
  • Lolita - Vladimir Nabokov
  • Lilla stjärna - John Ajvide Lindqvist
  • Darling River - Sara Stridsberg
  • Glitterscenen - Monica Fagerholm
  • Strage text - Fredrik Strage
  • Valda verk av T. S. Spivet - Reif Larsen
Vilka böcker vill du läsa just nu?

3 kommentarer:

Åsa (kafka på jobbet) sa...

Läs absolut Lolita, Darling River och Lilla Stjärna, det är fantastiska böcker. Valda verk av T. S. Spivet tycker jag att du kan stryka på en gång, för det är ren smörja. På min läslista står bland annat Båten av Nam Le, To Kill a Mockingbird av Harper Lee och Jag var en arier av Tony Samuelsson.

Lisa H sa...

Jag har en milslång vill-läsa-lista! Däremot ingen att-läsa-lista, för på något mystiskt sätt så blir jag alltid jätte-o-sugen på att läsa just den boken som står näst på tur på listan. Jag går mer efter någon slags just-nu-känsla när jag väljer bok (och jag håller sällan på med flera böcker på en gång).
Men några böcker som jag vill läsa (inom en inte alltför lång framtid) är Fatta eld av Suzanne Collins, något av Per Hagman, Nick & Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn och David Levithan. Är också nyfiken på Sara Stridsberg och Monica Fagerholm som du har på din lista.

Emma sa...

Åsa: Jaså borde jag stryka Valda verk... Nej nu blir jag bara ännu mer nyfiken på att se hur den är. =)Jag får återkomma när jag har läst den och se om jag håller med dig!

Lisa H: Min "Att läsa-lista" är väl egentligen en "Vill läsa-lista". Det är bara för att jag ska komma ihåg vad det var för böcker jag var sugen på när jag går till biblioteket. =)Jag går också väldigt mycket på lust när jag väljer böcker. Eller BARA på lust kan man nog säga. Har väldigt svårt för sånt som jag måste läsa (och göra i allmänhet...).

besöksräknare