söndag 10 april 2011

Ett helt vanligt inlägg

Vita bergens barn tar tid att läsa ut! Den är tjockare än man kan tro. Texten är liten och varje sida är mycket välfylld. Och just nu är jag i en del som är inte så mycket roman som historiebok, det vill säga inte lika lättläst för mig. Jag har aldrig varit bra på att läsa faktaböcker.

Men en sak som boken gör med mig är att jag blir sugen på att göra en utflykt till Söder för att titta på områdena där den utspelar sig. Man känner nog inte igen mycket ifrån boken, men det vore ändå roligt att se. 

Jag minns också att jag ibland har gått förbi skyltar inne i stan med rubriken Det litterära Stockholm och jag tänker att det vore roligt att utforska dessa. När jag har skrivit klart detta inlägg ska jag googla efter en karta så att jag kan göra en vårutflykt när jag blir frisk (jag är sjuuuk!).

Jag är jättesugen på att läsa en massa olika böcker, men mest bara att börja på en ny bok, vilken som helst, för att jag har hållt på med Vita bergens barn i minst en månad nu. Jag kan till exempel tänka mig:

José Saramago - Blindheten
Joyce Carol Oates - A Widow's Tale
Neil Gaiman, som jag ännu inte har läst något av

Men egentligen har jag ju inte tid att läsa skönlitteratur nu. Terminen börjar dra ihop sig och kurslitteraturhögen börjar riskera att falla över om jag inte tar tag i den snart. Jag måste verkligen skynda mig att läsa ut Fogelström och börja plöja metodiklitteraturen. Men i sommar! I sommar...

4 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

jo, vissa tider är det knappt med tid

Emmas Bokhylla sa...

Ah, lyckans dig, som ännu inte läst Neil Gaiman, du har massor av härliga upplevelser framför dig!

andreas sa...

Jag önskar du hade ett överflöd med tid.

Emma sa...

@andreas: Tack :) Nästa vecka har jag i alla fall påsklov halva veckan. Ser jag fram emot.

besöksräknare